2012. július 15., vasárnap

Álompasi azaz mit jelent nekem a romantika

Molyon  mostanság zajlik az Álompasi szavazás, vagyis, hogy melyik könyvszereplő az ideális férfi.
Megnéztem a jelölteket, de nem szavaztam.
Nem volt ott az én álompasim.
Írtam molyon egy karcot, számomra ugyanis az utóbbi hónapok-évek könyveiből Walter von Ulrich a Titánok bukásának német szereplője az, aki talán megüti ezt a mércét.
Húszas évei végén járó, magas, szőke, izmos férfi.
Tanult, okos, sok nyelven beszél. Diplomata, vagyis nagyon értelmes, alkalmazkodó, jó helyzetfelismerő képességgel.
Gazdag, de nem elvakultan nagyképű és rongyrázó.
Szereti az önállóan gondolkozó, emancipált nőket, ugyanakkor elfogadja a hagyományos felállást, mely szerint a férfinak kell nyújtania a biztos hátteret  a családja számára.
Mindent megtesz a szerelméért, aki a könyvben egy angol nő, vagyis hivatalosan ellenség.Walter évekig vár Maudra, nem csalja meg, nem felejti el, sőt, rajongva szereti.
Ja, és mielőtt elfelejteném, Walter az ágyban se utolsó :P

Lehet, hogy megdöbbentő a választásom, de én nem szeretem a "a falhoz nyomlak és megkeféllek" pasikat (bocsánat a vulgáris kifejezésért, de az ilyen férfiak számomra nem vonzóak). Persze lehet, hogy csak arról van szó, hogy tudom, fontos ugyan a szex, de önmagában kevés. Mondhatom úgy is, hogy egy ilyen rámenős pasi nem szerelmes, hanem csak az öncélú, önző szexre hajt.
Az én álompasim nem összetöri a szívemet, hanem felmelegíti.

Az előző bejegyzésben írtam arról, hogy több romantikus rész lesz a Halhatatlan álomban, mint a Jóslatokban volt, na de mit jelent az, hogy romantikus?
Mindenkinek mást és mást.
Az Álom szereplői nem fognak folyton csókolózni, nem a testi kapcsolatra korlátozódik a romantika, ami már nem is romantika, hanem erotika, sőt, néhány könyveben már pornó. Én nem szeretnék ebbe az irányba menni, hanem azt szeretném bemutatni, hogy mélyül el a két szerelmes lelki kapcsolata, hogy kialakul köztük egy valódi, mély, széttéphetetlen kapocs.

Mit gondoltok erről?

2 megjegyzés:

  1. Hm...Szóval arra gondolsz, hogy a "tökéletes" pasi nem csak a szexre megy, igaz?
    Persze, ez így van jól.
    Álompasi...? Hát nem is tudom...nekem ilyenem nincs, mármint külső tulajdonságra szűkítve (pl. haj, szem stb.). Ha a belsőket kell nézni, akkor ott már lenne egy-két elvárásom. :) De mint tudjuk tökéletes pasi nincs :D

    VálaszTörlés