2010. augusztus 12., csütörtök

Tévhit

Nagylányom megpályázta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Tehetséggondozó pályázatát.
Mondtam neki, hogy próbálja meg, de tuti, hogy valamilyen indokkal el fogják utasítani. (Jó magyar szokás szerint már akkor megvannak a nyertesek, amikor kiírják a pályázatot. :S )

Gőzöm se volt, mivel, de biztos voltam abban, hogy hiába felel meg a két legfontosabb kritériumnak (nem túl rózsás anyagi helyzet és kitűnő érettségi bizonyítvány), az illetékesek meg fogják találni a szükséges jó kifogást.
Meg is találták azt, amire én még álmaimban se gondoltam volna.
Azért nem jogosult lánykám az ösztöndíjra, mert nem a J-N-SZ Megyei Önkormányzat illetékességi területén lakik.
Úristen! Születésem óta Szolnokon élek. Ennyi éven keresztül tévhitben voltam, amikor azt gondoltam, hogy Szolnok Jász-Nagykun-Szolnok megyében van?
Elővettem a térképet, mert látni akartam, hogy tévedek-e, de vagy a térkép volt nagyon régi, vagy a készítői voltak hozzám hasonlóan tájékozatlanok, Szolnok ennek a megyének a központja. Hűha! Micsoda meglepetés!

Ez az ügy éppúgy arcul csapott, mint néhány hete Peter Mayle, aki egyik könyvében azt írta, hogy a nők csak magazinokat lapozgatnak és shoppingolnak.
Én nem lapozgatok, olvasok. Könyvet. És utálok shoppingolni.
Úristen! Nem vagyok nő! De akkor mi vagyok, mert valahogy mégis csak szültem három gyereket?

7 megjegyzés:

  1. Ekkora igazságtalanságot :( Én is pont ezért nem pályázok meg semmit.

    VálaszTörlés
  2. De ugye azonnal fellebbezte(te)k a döntés ellen?
    Ez döbbenet! Komolyan mondom, Abszurdisztánban élünk. Drukkolok Nektek, ne hagyjátok magatokat és ha még nem tettétek volna meg, akkor azonnal fellebbezni!!! Megkeresni a döntéshozók felettes szervét, és ott is jelezni, hogy mi történt! Csak nem csendben eltűrni ezt a méltánytalanságot!

    VálaszTörlés
  3. Ez durva! Mégis hogy magyarázzák ezt? Nagyon kíváncsi lennék, hogy mivel védekeznének, vagy hogy próbálnák megmagyarázni, hogy igazuk van! Hihetetlen, hogy ennyire gátlástalanok, hogy még arra se veszik a fáradtságot, hogy "hihető" indokot találjanak az elutasításra! Ennyire hülyének nézik az embereket?! Egyetértek Katarinával! Ne hagyjátok annyiban!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az együttérzéseteket, az egyet értéseteket, de sajnos, ezek a döntéshozók nagyon jól levédték magukat, fellebbezésre lehetőség nincs.
    A törvény szerint ugyanis a megyei Önkormányzat illetékességi területébe tartozik az egész megye, kivéve a megyei jogú várost, na most Szolnok az. Így átlöktek minket a városhoz, ahol viszont tavaly már megtapasztult, hogy az kap ösztöndíjat, akinek az anyja alig tudja felemelni a karját a sok aranytól, és mellesleg anyu már napokkal előbb tudta, hogy övék a pénz. Vajon honnan volt előzetes infója? Vajon? Azért van sejtésünk.
    Ez az ország undorítóan dagonyázik és tocsog a korrupció és protekció mocsarában. Dagonyázik az, aki jogtalanul mindent megszerez, tocsogni meg mi többiek tocsogunk :S

    Majd írok egyszer egy bejegyzés arról, milyen kudarcok értek álláskeresés közben. Az is hasonlóan "vicces".

    VálaszTörlés
  5. Abszolút értem, amit leírtál, de akkor sem kellene szó nélkül hagyni! Meg lehetne írni a helyi újság levelezési rovatában, vagy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulni, vagy felülvizsgálatot kérni a polgármestertől, vagy valamit, csak ne hagyjátok szó nélkül! Felháborító pofátlanság! Én is ebben az országban élek - sajnos -, és tökéletesen egyetértek veled abban, amit írtál, de biztosan nem tudnám megállni, hogy ne csináljak semmit, még akkor is, ha tudom, hogy csekély az esély a változtatásra. Maximálisan együttérzek veletek.:-(((((

    VálaszTörlés
  6. Ejj, de rossz ez! :( Utálom az igazságtalanságot!!!!

    VálaszTörlés
  7. Hát, ha fellebezési versenyt rendeznének, tuti én nyernék, én már annyit lebezgettem.

    Kedves Katarina! Igazad van, nem lehet annyiban hagyni, de mindig nekik van igazuk, hidd el nekem, már megtanultam. :(((

    Piroseper! Jogi egyetemen van egy tantárgy, jogbölcselet. Nem hiszed el, de a tananyag jelentős részét az tölti ki, hogy mi a különség az igazságosság és jogosság között. Igazságos az, amit józan paraszti ésszel azzal tart az ember. Jogos az, amit a jogszabályok tartalmaznak, és a jogászoknak mindig a jogos szerint kell ítélniük. A jogi pálya egyik legnagyobb erkölcsi kihívása. Vannak olyanok (pl én már találkoztam egy ilyen bíróval, Isten áldja), akik ügyesen ki tudják ezt játszani, mások viszont merevek.
    Lili egyedül intézte ezt a dolgot. Ha láttam volna a pontos pályázatkiírást... hát nem is tudom, mit tettem volna. Lebeszélni szegényt, esélyt se adni neki... :((((
    Welcome to the REAL WORLD.

    VálaszTörlés