2011. június 3., péntek

Írópályázat

A félreértések elkerülése végett nem én írok ki pályázatot, mert arra egyrészt lusta vagyok, másrész meg úgyse tudnák objektíven dönteni.

Az Ulpius kiadó hirdetett meg egy novellaíró pályázatot, és csak azért teszem ide ki, hátha van még valaki, aki nem tud róla, ill. meg szeretném kérdezni, szerintetek mivel induljak. Nekem nagy kedvencem az Emlékkép, ami azonban 46 ezer karakter, és nem szeretnék belőle semmit se kihúzni, tehát nem ő lesz a befutó. Szeretem még az Árnyképet, az "olyan shiveres", tehát fanfic jellegű írással se akarok indulni. Viszont biztos, hogy a Képtárból megy valami, mert a komoly írásaimat (Utolsó levél, Jó halál...) nem értékelnék egy ilyen pályázaton. Valami laza, fiatalos kell.
Most írok egy újat, majd később még szó lesz róla a Képtárban, de az még csak félig van kész, és már 42 ezer karakter.
Segítsetek választani! Köszi:)

13 megjegyzés:

  1. Grapes, ne kényszeríts minket ilyen lehetetlen döntés elé! :D
    Amúgy, ha már szóba kerültek ezek a fránya karakterek: valami ötlet, hogy lehetne őket egyszerűen megszámolni? (a 2007-es word ugyanis szavakat számol karakterek helyett ... :S )

    VálaszTörlés
  2. Matt!
    Mikor megnyitsz egy dokumentumot, a bal alsó sarokban egy pillanatra kiírja, hány karakter.
    na most evvel csak egy gond van, csak a leírt karktereket számítja, az ulpius viszont a szó közöket is beszámítja. szal kb 8 oldal times new roman-ben 12-es betűvel

    VálaszTörlés
  3. Igenigenigen! Feltétlenül indulj el valamivel ezen a pályázaton!!! Jó lehetőség lehet, és már nagyonnagyonnagyon megérdemelnéd, hogy felfedezzenek - már úgy értem, hogy mások is, rajtunk kívül!!!

    VálaszTörlés
  4. Nekem is 2007-es word-öm van. Ha a bal alsó sarokban rakattoltok a szavak száma fülre, kiad egy kis ablakot és azon látni fogjátok hány karakter szóköz nélkül és szóközzel is. :)

    Amúgy Grapes szerintem nem nekünk kell eldönteni, mit küldj be! Nagyon jó író vagy, simán összetudnál hozni egy újat is:) Nézelődj a gépeden, és gondolkodj azon, hogy szerinted melyik lett a legjobb! Hajrá!!

    VálaszTörlés
  5. Grapes! Az Emlékkép szóközökkel több mint 54 ezer karakter!!!! Akkor rengeteget kéne kivágni belőle, és így már tényleg nem lenne jó.
    Szerintem bármit választhatsz a Képtárból:)

    VálaszTörlés
  6. Képtárból minden jó, kész-passz. :-DDD Tényleg, és simán megjelentetik! ;-)
    Én mondjuk komolyabb írással indultam, de annyi baj legyen. XD És ráadásul még nagyon rövid is... De nem találtam mást. A regényekből nem tudok kiragadni semmit, ami önállóan is jó lenne.

    Ja, nekem 2010-es word van, ott is ugyanúgy megy, ahogy Bea írta. Ezek már klassz kis szövegszerkesztők. :-)

    VálaszTörlés
  7. Á, köszönöm a remek tanácsokat :D
    És Grapes, tényleg, indulj bármivel – úgyis simán letarolod a mezőnyt :)

    VálaszTörlés
  8. Grapes!
    Szerintem már megvan, ki fogja nyerni azt a pályázatot, de persze induljatok nyugodtan. Csak arról van szó, hogy az Ulpius megirigyelte a KKépző népszerűségét, és marketingját. Mit csinált a KKépző? Megjelentette három blogger írását. Nem az volt a szempont, hogy a legjobb könyvet, a legjobb írót kiválasszák, hanem az, hogy azért ne bukjanak, tehát népszerű bloggereket választottak, ugyanakkor elhitették az összes írópalántával, hogy ha sokat írnak, meg olvasnak, főleg a Kképző könyveit, akkor esélyük lehet rá, hogy valaha bejussanak abba a titkos, elzárt társaságba. Mákony! Mese habbal! A te könyved miért nem jelent még meg? Nem gondolkoztál el rajta? Ha akarták volna, már régen kiadták volna.
    Az Ulpius eddig mereven elzárkózott az „amatőröktől”, de most rájöttek , milyen jó trükk ez az olvasók visszacsábítására. Így próbálja népszerűsíteni a többi könyvét.
    Azért sok sikert:)
    B. Sára

    VálaszTörlés
  9. Hűha! Megint lemaradtam egy csomó dologról:-D Nem fogok ezután lefeküdni, ha új bejegyzést írok:-DDD
    na vegyük sorba:
    Katarina! Darolyn, valamivel indulok, még mindig nem tudom, mivel, majd valami képtáras írással.
    Bea!
    Köszi a segítséget. Nekem még csak 1 hete van a 7-es office, még csak tanuló fázisban vagyok, a régi wordom egyébként nem írta ezt ki:)
    Artie!
    Ne aggódj a komoly miatt, ki tudja, mi kell nekik, én is csak morfondírozom. Ha szenencsénk van, akkor az íráso képességre kíváncsiak, az meg kiderül rövid, komor írásból is.
    Sára!
    Lehet, hogy igazad van, de nekünk meg nincs más választásunk. Hogy miért nem adták még ki a könyvem? Hát lassan már csak a Jóisten tudja, senki más. Azért én optimista vagyok. Mi mást tehetnék?!
    Matt!
    Te mit küldesz be?

    VálaszTörlés
  10. Szia! Én nem tudtam a pályázatról. Bár a kiírásban itt nem szerepel, de általában nem lehet már megjelent (akár neten) művel pályázni, összecsapni meg nem akarnám a dolgot, így valószínűleg nem küldök be semmit... :-S
    Ha mégis lehet már közzétett művet beküldeni, az emlékképen kívül (ami nagy kedvencem), én a Tájképet vagy a Képeslapot tudnám még kiemelni, mint kedvencet, de igaza van a többieknek, bármit küldhetsz a képtárból. :-D

    VálaszTörlés
  11. :D Nekem is eltartott egy idejig, mire rájöttem hogyan kell használni:P

    VálaszTörlés
  12. Diara!
    Na, legalább egy embernek újat mondtam/írtam. Próbáld meg, mert többen is kérdezték faceboookon, hogy netre felrakott írásokkal lehet-e pályázni, és igen volt a válasz. Bárki és bármi jó, ami szóközzel a 40 ezer karakteren belül van
    Bea!
    Idő kell hozzá, de ha van segítség, az külön jó:)))

    VálaszTörlés
  13. Jó ám :D Amúgy csatlakoznom kell azokhoz, akik azt javasolták, hogy a Képtárból küldj be valamit! Ott csoda jó történetek vannak!!!

    VálaszTörlés