2023. december 16., szombat

Magazin ajánló IPM 2023. december

 

 Amikor az ELTÉ-re jártam – nem tegnap, hanem tegnap előtt, vagyis közel 35 éve-, egyik kedvenc tanárom dr. Salát Péter volt, akinek a felesége, Horváth Klára később Magyarország kínai nagykövete lett. Nem tudom, hány Salát családnevű, Kínával foglalkozó ember lehet hazánkban, de sejtem, hogy nem sok, tehát Salát Gergely valószínűleg a volt tanárom rokona, talán a fia. Nem ezért, hanem mert tényleg nagyon jók a cikkei, nagyon szeretem Salát Gergely Kínáról szóló írásait. Most például arról írt, mit jelent Kínában az „arc”. Soha nem hallottam még erről, de nem szeretném lelőni a poén, ezért most nem árulom el. Aki kíváncsi rá, olvassa el a cikket.

Szeretem Budai Lotti „feminista”, vagy helyesebben fogalmazva nőközpontú, nőszemléletű írásait. Ebben a számban az őskori asszonyok eddig figyelembe nem vett, de nagyon is fontos szerepéről írt a vadászatban.

Számomra kicsit ijesztő volt a pilóták által okozott szándékos légi katasztrófákról szóló cikk. Nem értem, miért nem figyelnek rájuk jobban.

Véget ért az ukrán elnökökről szóló informatív sorozat. Az utolsó rész természetesen Zelenszkijről szólt, aki ugyan rengeteget szerepel mostanában a médiában, mégis sok – számomra – új információt tudtam meg róla.

Finnországban lakik egy ismerősöm, akitől sokat hallottam erről a számomra egyáltalán nem vonzó, hideg és sötét országról. Ebben a számban további információkkal lettem gazdagabb, és még csak oda se kellett utaznom.

 

Amit ebből a számból tudtam meg:

-        mi mindenre lehet használni a tengeri élőlényeket,

-        hol található a kék ház,

-        mennyi pénz dobálnak a turisták a Trevi kútba,

-        hogyan zajlott a yom kipuri háború.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése