2024. január 4., csütörtök

Magazin ajánló: IPM 2024. január

 


Azt szeretem az IPM-ben, hogy számtalan olyan témát körbejár, melyekről én még nem hallottam, vagy hallottam, de keveset és érdekelnek.

A januári számban több olyan cikk is megjelent, melyek megfelelnek az elvárásaimnak.

Nagyon érdekesek az Európán kívüli országokról, emberekről szóló cikkek, főleg azért, mert viszonylag keveset lehet róluk hallani, olvasni más médiumokban. Most Kínáról két cikkben is  lehetett olvasni, emellett a szaudi Mohamedről, valamint Pakisztán lányáról, Benazir Bhuttoról.

Ez utóbbi hölgy is olyan számomra, mint Indira Gandhi, vagyis vannak róla töredékes emlékeim gyermekkoromból, így jó volt alaposabban megismerkedni vele, elsősorban politikai pályafutásával és életével. Annál is inkább, hiszen ő volt iszlám első szabadon választott miniszterelnöknője. Mi felvilágosult, demokratikus és jogegyenlőségben, emancipációban élő magyarok sajnos nem mondhatjuk el magunkról, hogy női miniszterelnökünk lenne. Lassan az is csodaszámba megy, ha a miniszterek közé bekerül egy-egy hölgy. Jelenleg pl. nincs Magyarország kormányában nő. Ennyit az egyenlőségről?

Nem, nem! Budai Lotti ismét érdekes témát vetett fel, most a matriarchátusról írt. Erről még szívesen olvasnék, legfőképpen az érdekel, hogyan valósul meg ez a forma, vagyis mit jelent pontosan a matriarchátus

Már a decemberi számban olvashattunk a hírszerzési hibákról, akkor a jom kippuri háború, most Izrael és a Hamasz háborúja révén. Az ember azt gondolná., hogy ilyen tévedést csak egyszer követ el egy ország, hiszen az okos ember tanul a hibákból, legalább a sajátjából, ha nem a máséból, na de… jó, hagyjuk.

Olvassátok el a magazint, megtudjátok.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése