2010. május 7., péntek

Néhány szó a könyveimről

A Jóslatok hálójában a negyedik regényem.
Évek óta írok. Első novelláim egy egyetemi újságban jelentek meg. Az először egy meseregénnyel próbálkoztam. A következő két könyv 10-12 éveseknek szóló, hétköznapi, ugyanakkor a mostaninál jóval viccesebb történet volt. Eddig egyik se jelent meg, és nem is fogom ide felrakni őket, mert teljesen más olvasóközönségnek szólnak, mint a két új könyvem, melyekből részletet olvashattok itt.
Az alaptörténetet, nevezetesen hogy valaki faliújságon megjelenő hírekben tegye közhírré a jövő eseményeit, már évekkel ezelőtt kitaláltam, de nem találtam hozzá jó háttér sztorit. Az áttörést a tavalyi nyár hozta meg, mikor olvastam a Twilight-ot, New moon-t, Evernight-ot és Evermore-t. Ekkor világos lett, hogy romantikus sztori kell. Le kellett mennem alfába, hogy a számomra nagyon intim érzéseket szavakba tudjam foglalni, és le tudjam írni.
Két segítségem volt: Bella (Annabella), aki minden fejezetet naprakészen elolvasott, és ötletekkel látott el a folytatáshoz, ill. állandóan nyaggatott az újabb részekért; és Lili, akire a helyesírási és nyelvhelyességi ellenőrzést bíztam. Köszi, lányok.
Az írást egy számomra új módon, patchwork- szerűen végeztem. Sokszor egyszerre több fejezeten is dolgoztam, hogy a szerteágazó történet logikája megmaradjon.

2 megjegyzés:

  1. Jó neked, hogy vannak melletted emberek, akik segítik a munkádat. Amúgy milyen az a patchwork-szerű írás?

    VálaszTörlés
  2. A patchwork munka azt jelenti, hogy kis cetlikre írtam a történet fő vonalait képező híreket, sorbaraktam őket, és ötösével csoportosítottam. Persze, mikor eszembe jutott vég valami, akkor utólag beszúrtam, és ezzel borult minden. Ráadásul sok jelenetet jóval a felhasználás előtt megírtam, így
    lettek "kimaradt jelenetek" is.

    VálaszTörlés