2010. augusztus 17., kedd

Az utolsó levél, pályázat

Aki nem olvasta még novelláimat, megteheti a Képtárban.

Katarina pályázatot írt ki oldalán, melynek címe Az utolsó levél.

Jelentkezzetek rá, mert én már megtettem, és az nagy dolog.
Egyrészt lusta disznó vagyok.
Másrész hiányzik belőlem minden versenyszellem.

Azért erről is eszembe jutott egy történetet. (Most kell elkattintani egy másik oldalra.)
Szóval egy helyi középiskola gyermekvédelmi felelőst keresett, én megfeleltem a feltételeknek, mindössze egy programtervet kellett összeállítanom, amihez kihoztam a könyvtárból a szakirodalmat, átnyálaztam, kidolgoztam és beadtam.
Beadtam én és még kétszáz ember, ebből százat személyesen ismertem.
Egy hét múlva panaszkodtak az ismerősök, hogy megkapták az elutasítást, miszerint már betöltötték az állást.
Két kérdés motoszkált bennem: 1. Én miért nem kaptam levelet?
                                                 2. Ki lett a szerencsés?
Két hét múlva még mindig nem kaptam választ, reménykedni kezdtem, hogy én vagyok a befutó.
Újabb egy hét múlva, mikor még mindig nem jött semmi, elkönyveltem, hogy az én levelemet elveszítették, elhányták, vagy egyéb célokra használták. Bármi történt vele, remélem, valaki kisajtolt belőle valami hasznot, mert én sokat melóztam vele. :S
Két hónap múlva már eszembe se volt ez az állás, mikor levelet hozott a posta. Nagyot dobbant a szívem. Én kaptam az utolsó levelet, nem lehet benne más, csak... Csak nem?
Persze, hogy nem.
"Sajnálattal értesítjük, hogy jogszabályi-változás miatt a meghirdetett állás nem töltjük be."
Hmm. Újabb két gondolat gyötört:
 1. Egy ilyen kis városban, vagy inkább nagy faluban, mint Szolnok, hazudhatták volna nekem is azt, amit a többieknek. Akkor az se derült volna ki, hogy nem is vettek fel senkit, és egyáltalán, nem mondanak igazat. Megjegyzem, minek hirdették meg az a vacak állást egyáltalán?
 2. Mi a francot görcsöltek két hónapig, mire ezt a sületlenséget kitalálták?

5 megjegyzés:

  1. Kedves grapes, ez sem más, mint jellegzetes kórtünet kis hazánkból, Abszurdisztánból. Nem lehet tudni, miért hirdették meg az állást, de nem feltétlenül azért, mert nem is akartak felvenni senkit. Mondok egy példát: jelentkeztem egy nagyvállalathoz - sógornőm ott dolgozik, ezért be is hívtak elbeszélgetésre, különben valószínűleg nem tették volna meg - a cég egészségpénztárához kerestek valakit, aki PR-tevékenységet végez. A feladat nagyon tetszett. A főnök is, akivel beszélgettem, és a szimpátia kölcsönös volt, azt mondta, nem is keresgélnek tovább, én vagyok az ideális jelölt, de a felvételemet jóvá kell hagyatni a cégvezetéssel. Nos, hetek teltek el, miközben a főnök hívogatott, hogy még egy picit legyek türelemmel, csk rám várnak, csak én kellek nekik. Hónapok múlva jött az utolsó infó: a cégvezetés mégsem engedélyezi, hogy erre a pozícióra felvegyenek bárkit is - tehát nem engem nem, hanem senkit sem. Sajnos van ilyen.

    Más.
    Hálás köszönetem a reklámért, nagyon jól esik:-DDD Remélem, azért nem ezt a sztorit írod majd meg a pályázatra:-DDD

    VálaszTörlés
  2. Kedves Katarina!

    Nagyon tetszik a név, amit használsz, Abszurdánia.
    Igen, az. Ma kaptunk egy levelet a polgármestertől, hogy miért jó itt élni. Hát neki biztos jó. De nekünk? Még hogy gondoskodó, támaszt és segítséget nyújtó a város! Hazugság!
    Mint valami röghözkötöttség, el se lehet mozdulni, mert az egész országban ez megy.

    Egyébként ne aggódj, a pályázatra természetesen más írással jelentkezem, csak ez passzolt a címhez, aztán gondoltam, hátha valaki elovassa :)))
    Tudod, hogy mindenről van kiforrott véleményem XD

    VálaszTörlés
  3. ja, ez egyébként nem szomorú történet, hanem siralmas :S

    VálaszTörlés
  4. Abszurdisztán, kedves grapes, de sajnos nem én találtam ki.
    Miért csodálkozol a polgármesteri levélen: már megkezdődött a kampány az önkormányzati választásokra, a polgármester nyilván a következő ciklusban is polgármester akar lenni, azért, hogy neki jó legyen élni:-(
    Nem aggódom, tudtam, csak vicceltem:-D Egyáltalán nem baj, hogy mindenről van véleményed, nem bírom azokat az embereket, akiknek nincsen, egy véleménnyel lehet egyetérteni, lehet vitatkozni, de ha valakinek még az sincs...

    VálaszTörlés
  5. Kedves Katarina!
    Bocs a tévesztésért. Látod, mérgemben már írni-olvasni se tudok.
    Amúgy Te olyan vagy, mint én: van véleményed :-DDD
    Várom mások hozzászólását is! Kedves fiatalok (30 alattiak), holnap ti is átlendültök a bűvös számon. (És az a holnap gyorsabban eljön, mint gondoljátok!) Egyébként 30 felett se az öregek vannak, hanem azok, akiknek nemcsak van véleményük, de már ki is merik mondani XD

    VálaszTörlés