2012. augusztus 8., szerda

Változások


Ahogy Jóslatokban sem volt egyetlen vérszívó se, a Halhatatlan álomban se lesznek se vámpírok, se bukott angyalok, de még boszorkányok se. A misztikus szál halvány vékonyka lesz - ahogy már említettem -, viszont elhagyhatatlan, mert erre épül az egész történet.
Mégis lesznek változások, mert a Halhatatlan álom gyökeresen eltér a Jóslatoktól, már pedig a könyvet a sztorihoz kell igazítani.
Ugyan a helyszín a Bramstroke művészeti iskola, de az iskolai élet nagyon keveset kerül előtérbe, éppen csak leheletnyit. Nem az órai események lesznek a lényegesek, így csak egy-két ecsetvonással fogom említeni őket.
Az Álom főszereplője, Ellie nagyon sokszor egyedül nyomoz majd, így sokkal kevesebb lesz a párbeszédes rész, de az olvasó sokkal többet megtudhat Ellie gondolatairól.
Nem lesznek annyira kidolgozottak a mellékszereplők, mint a Jóslatokban voltak, ahol több embert kellett kézben tartanom, hisz a csúcsponton több embernek is fontos szerepe volt. Az Álomban is lesz több mellékszál, pontosabban több szálon, sőt több idősíkon halad majd a cselekmény, melyek a könyv végén összefutnak, egyesülnek, és akkor fog összeállni a kép az olvasó számára. Ezért azonban sokkal bonyolultabb is lesz az Álom, mint a Jóslatok volt, tehát aki nem értette a Jóslatokat, még kevésbé fogja megérteni a Halhatatlan álmot.
Bevallom, ez a terület számomra leghúzósabb, mert ha túl sokat tárok az olvasók elé, akkor egyesek lebutázzák a könyvem főhősét; ha meg keveset árulok el, az olvasók elveszhetnek a történetben. Remélem, sikerül olyan egyensúly létrehoznom, ami sok olvasó ízlését kielégíti.
Elszakadok a szinte kötelező vált USA-beli helyszíntől, háttértől, és egy csipetnyi magyarsággal próbálom színesíteni a sztorit, de úgy, hogy remélem, tudok majd újat mondani.
Megtartom viszont azt, hogy néhány apró, de valóságos információval egészítem ki a történetet. Én szeretem ezeket a plusz infókat, szeretek a könyvekből tanulni akkor is, ha regényeket olvasok, és szerintem fontos néhány érdekességgel feldobni a történetet, ettől lesz élő egy könyv. Ha nem is az a célom, hogy mélyenszántó gondolatokat vessek el az olvasók szívében, hanem csupán szórakoztatni szeretném az olvasókat, azért talán nem bűn, ha egy-két tudásbeli aprósággal spékelem meg a sztorit.
Nagyságrendekkel kidolgozottabb lesz a romantikus szál,mint a Jóslatokban volt. Igyekeztem a szerelmes pár kapcsolatának alakulását kellő mélységben bemutatni, ugyanakkor törekedtem arra, hogy ne legyen nyálas, és hiteltelen a románcuk.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan! Ha érdekel, hol tartok, nézd meg!

1 megjegyzés: