2012. július 20., péntek

Türelem

Egyelőre a fiatalokról írok, így érdeklődve figyelem őket, de be kell vallanom, néha furcsaságokat tapasztalok.
Ez annál is érdekesebb, mert a saját három lányom nem produkálja ezeket a tüneteket.
Miről van szó?
A fiatalok türelmetlenek.
Drága Barátaim, nyugalom!
Nem hiszitek el, de az időnek van egy nagyon kellemetlen tulajdonsága: gyorsan telik.
Ezért ha most 18-20 évesen azt látjátok, hogy nem kell senkinek a könyvetek, ne aggódjatok. Nagyon sok tehetséges íróval találkoztam már itt a blogokon. Sokan kiválóan írnak, csak a  nagy sztori hiányzik.
Türelem. 3-4-5 év nem a világ vége. Mi a legrosszabb, ami történhet veletek?
További tudásra és tapasztalatra tesztek szert.
Én magam is folyton tanulok, figyelem az embereket. Soha nem árt egy kis plusz.
Nem tudom, mi az, amit vártok az írástól? Mit jelent számotokra a siker? 
Sokan azt hiszik, hogy egy író milliókat keres. Lehet, hogy EGY író milliókat keres, de az biztos, hogy nem én vagyok az az egy. Nem ismer meg senki az utcán, mellesleg ennek örülök. Egyébként szinte senkinek nem szoktam mondani, hogy már megjelent egy könyvem. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy történeteket találok ki, és azokkal talán szórakoztatni tudok néhány olvasót.

Miért írok erről?
Egyszerű, már a Halhatatlan álom végén tartok, mindössze egy fejezetet kell megírnom, de még nincs kész. Ha kész leszek vele, visszamegyek a regény elejére, és egy-két változtatást még végzek. Nem sietek. Ráérek. Nem az a fontos, hogy ripsz-ropsz kész legyen, hanem hogy jó legyen.
Másrészt már említettem, hogy mikor kezdtem el írni ezt a sztorit. Emlékszik rá valamelyikőtök?
Nem tegnap volt :)



6 megjegyzés:

  1. Amúgy hiába mondod, mondjuk nekik, tapasztalat :) Tíz éve még én is azt hittem, hogy csak az a lényeg, hogy nyomtatott könyvem legyen. Persze, nem milliókat akartam keresni vele, csak "híres" lenni :) Most már azért írok, mert írni akarok, és mert van pár ember, akik nagyon szeretik olvasni, és jó érzés, amikor azt írják, hogy mennyire élvezik a történeteimet :) Azért nem lenne rossz, ha egyszer majd jelenne meg könyvem, mert ez még mindig nagy álmom, de nem dől össze a világ, ha nem jön össze :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy nem lenne rossz, ha megjelenne a könyved :)
      Mindig ámulok, hogy mennyi külföldi vacakot kiadnak, amikor rengeteg jó magyar szerző hever parlagon,. Mi duplán olcsóbbak vagyunk: fordítani se kell minket.
      Számodra mit jelent a híres?

      Törlés
  2. Hm, azt hiszem, én is ebbe a kategóriába estem. :-D Próbálok azért lenyugodni, nem akarok görcsösen írni. Elvégre az írás és a történetmesélés szeretetéért csinálom. :-) Tudom, hogy csak így érdemes vele foglalkozni. :-) Észrevettem, hogy régebben, gyerekként, amikor nekem nem számított, hogy kiadják-e vagy sem (hát, tudtam, hogy annyira nem is írok még jól), akkor egyetlen egyszer sem idegeskedtem rajta. Nem volt igazán komoly megakadás, mert élvezet volt írni. Ezt szeretném teljes mértékben visszahozni az életembe. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy megszólítva érzitek magatokat, Lylia, Artie.
      Igazából nem nektek szólt ez a bejegyzés, hanem a teljesen kezdő korosztálynak :)
      Kitartás :)

      Törlés
  3. Kissé én is megszólítva érzem magam... De csak azért, mert ha valami nem sikerül egyből, rögtön feladom. :)
    Régebben én sem foglalkoztam semmilyen kiadás-dologgal, csak hogy írhassak, mert szerettem. Most annyira lappang az írás nálam, hogy el sem hiszem. Néha olyan jó ötletek támadnak meg, szinte egy egész történet, utána meg csak: "üres word.":/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, türelmesnek kell lenni, és semmi nincs abban, hogy hol fenn, hol lenn van az ember. :)

      Törlés