2010. augusztus 4., szerda

Az ördög játszótere

Nemrég olvastam Harlan Coben Az ördög játszótere című könyvét, amiben egy nagyon jó viccet találtam. Gondoltam, megosztom Veletek is:
"Egy fiú mindig csak egyeseket és ketteseket hoz haza matekból, mire a szülei úgy döntenek, hogy átíratják egy katolikus iskolába. Mikor hazaviszi az év végi bizonyítványát, a szülők döbbenten látják, hogy a gyerekük színjeles mindenből. Megkérdezik, mi történt, mire azt feleli: - Mikor bementünk a kápolnába, és megláttam azt a pluszjelre szögezett fickót, tudtam, hogy ezek nem viccelnek."

Megint esik. Már augusztus van, és még nem hoztam le a locsolócsövet a padlásról. Már nem is fogom.
Városunk túljutott minden idők második legnagyobb árvízén.
Folyton aggódok, hogy tavaly felmondtam a lakásbiztosítást. Egy vigaszom van csak, árvíz-belvíz kárra nem vállaltak felelősséget, mert az szerintük túl nagy kockázat.
Fő a biztonság. Főleg az övék. :S
Felraktam az Emlékkép negyedik részét.
Ne felejtsetek el szavazni a kedvenc misztikus történetre!

4 megjegyzés:

  1. Kedves grapes!

    Harlan Cobennek eddig csak egy könyvét olvastam, Az erdőt, de az a könyv meggyőzött arról, hogy Harlan Coben zseniális író, most készülök beszerezni a többi Magyarországon is fellelhető könyvét. Gondolom, hogy jól szórakoztál, miközben olvastad Az ördög játszóterét.
    Ajjaj, az eső, az árvíz és a belvíz ... együtt érzek veled, és nagyon remélem, nem leszel károsult.
    A biztosítók pedig ... nos, ők nem a Máltai Szeretetszolgálat, és valóban arra törekszenek, hogy több legyen az általuk beszedett pénz, mint a káreseményre kifizetett összegek. Nem lehetetlen azért, hogy találsz olyan biztosítást, amelyik ilyen esetekre is ad védelmet, más kérdés, hogy mennyiért. Mindenesetre ha azt nézed, hogy a víz egy pillanat alatt viheti el, teheti tönkre mindenedet, akkor megéri biztosítást kötni. (Nem vagyok biztosítási ügynök:-DDD).
    Üdv:
    Katarina

    VálaszTörlés
  2. Igen, tudom én, hogy igazad van a biztosítással kapcsolatban, de... Más gondok is vannak itt a keleti országrészben. (Nincs munka, ergo nincs pénz.)
    Ha az Erdőt olvastad Cobentől, akkor el kell keserítselek, a legjobb könyvével akadtál össze. Persze a másik kettőt is érdemes elolvasni. Szeretem a pasit, mert egy-egy mondata is nagyon jó. Az Erdőben van az, hogy a cipő és a praktikus szó egy mondatban nem szerepelhet?

    VálaszTörlés
  3. Megértem.:-(
    Ha jól emlékszem, igen, abban a könyvben volt. Nem kifejezetten örülök annak, hogy azt írtad, Coben többi könyve nem olyan jó, mint az Erdő, de az annyira jó, hogy egy kicsit kevésbé jó könyv még lehet nagyon jó is - lehet, hogy ez egy kicsit komplikált volt, de biztos vagyok benne, hogy megérted:-D

    VálaszTörlés
  4. Semmiképpen nem akarlak elijeszteni a könyveitől, mert a másik kettő is jó, de az Erdő a csúcs.
    Mivel olvastad, tudod, hogy mikor már minden okénak látszik, akkor is vannak még megoldandó kérdések, és az utolsó oldalig fordulatokkal teli. Ezt a formát próbálja követni a Dermesztő csend és Az ördög játszótere is. Már kevésbé jól. De ez olyan, mint A. Christie Tíz kicsi négere. Nála az a csúcs, és hiába van egy rakat jó könyve, mindenki ezzel az eggyel jön.
    Szóval olvasd el a másik kettőt is nyugodtan, nem fogsz csalódni ^^

    VálaszTörlés