2013. február 17., vasárnap

MegérzésMost, hogy már sokadjára átnéztem az Álmot – aminek jelenleg lebegőben van a címe – újra felmerült a kérdés: Hogyan tovább?
Itt most nem erre a könyvre gondolok, hanem a továbbiakra, mert igaz, hogy nagyon megszerettem az Álom szereplőit, de mégis szeretném már elengedni őket, és új emberek bőre belebújva egy új történetben szeretnék kalandozni.
Miért is?
Mert a fejemben már körvonalazódott egy újabb sztori, és szeretném szépen kifejteni.
Na de mi a probléma?
Mondhatnám semmi, de nem így van.
Újra és újra vita tárgya itthon, hogy milyen könyveket írjak.
Anno még a Jóslatok szerkesztője, Natos javasolta, hogy valódi krimikkel foglalkozzak, mert nagyon precízen végig tudom vezetni a történetet, amire sokan nem képesek, de én egy kicsit hezitálok.
Ugyanakkor a nagylányom folyton azzal nyaggat, hogy ne írjak több YA-könyvet, hanem nyissak a felnőttek felé.
Valahol mindkettőjüknek igazuk van. Az olvasótáborom „öregedni”, vagy helyesebben érni fog, és kedves Olvasóim, talán nem bánjátok, ha feljebb teszem az értelmi lécet, de valódi krimit nem akarok írni, legalábbis egyelőre nem.
Miért?
Mert az ötleteim más irányba mutatnak.
Nagyon élvezem ezt az enyhe misztikummal megspékelt vonalat, melyet kevesen képviselnek, könyvben Niffenegger Az időutazó felesége, illetve Cecilia Ahern néhány regénye jut eszembe, filmen meg elsősorban a Jumanjira vagy Sandra Bullock filmjére, a Megérzésre gondolok.
Egy hasonló, de mégis egyedi történet kívánkozik most papírra, és ha végeztem az Álommal, neki is kezdek.
Az én esetemben egy könyvhöz azonban kell 1, de inkább 2 év.
Hát ennyit a jövőről.

2 megjegyzés:

 1. YA regényekre mindig szükség lesz. Olyanra, ami a fiatalságnak kicsit irányt is mutat, és meg is szeretteti velük az olvasást. A krimit meg rengeteg felnőtt szereti. De szerintem az is tök jó, ahogy ötvözöd a kettőt, nekem nagyon tetszett a Jóslatok hálójában.
  De ez az enyhén misztikus stílus is nagyon bejön nekem. Bármelyiket választod, jó lesz. :-D Ne hallgass másra, olyat írj, amihez igazán kedved van! :-)

  VálaszTörlés
 2. Biztos, hogy mindig kellenek YA-könyvek, hisz a fiataloknak át kell valahogy lépniük a gyerekstátuszból a felnőttbe.
  A krimivel ötvözés,a gondolkozásra serkentés az én egyedi stílusom- remélem, nem tűnik nagyképűségnek.
  Köszi a biztatást. :)

  VálaszTörlés