2012. március 25., vasárnap

Halhatatlan tervek


Javában írom a Halhatatlan álom című könyvemet, ám közben egyre több kérdés merül fel bennem.
Milyen irányt vegyen a történet?
Egy picit el fogok térni a Jóslatok hálójában által kitaposott ösvényről.
-Ez a könyv is misztikus lesz, de sokkal kevésbé, mint a jóslatok. Főleg a vége, a megoldása nem lesz annyira misztikus, mint a Jóslatoké volt. Sokkal racionálisabb, hihetőbb alapokra helyezem a történetet.
- A krimi-szálra ráerősítek egy kicsit, legfőképpen azzal, hogy a főhős, Ellie, leginkább egyedül fog nyomozni, és csak alkalmanként adódik majd egy-egy segítője, de nem lesz olyan biztos csapat mögötte, mint Ada mögött állt. Ellie ugyanis okos lesz, nagyon okos, bár terveim szerint Adát is annak szántam, és sokszor csak azért írtam le a lányok minden okfejtését részletesen, mert azt szeretettem volna, hogy minden olvasó megérthesse a történetet. Hát, mit mondjak? Nehéz megtalálni az arany középutat.
Ugyanakkor a Halhatatlan álom egy kicsit elcsúszik a thriller felé, némi izgalom faktorral felturbózva szeretném fenntartani, kedves Olvasók, a figyelmeteket.
- Végül a romantikus szál, melyről már egy-két embernek csevegtem, de most visszaszívok mindent. Igen, erős romantikus szál lesz, mert én ezt szeretem, és remélem, Ti is, kedves Olvasóim.

Jelenleg a kb. húszból négy fejezet, több, mint ötven oldal van kész, és további negyvenet megírtam a későbbi jelenetekhez. Lázasan folytatom a patchwork-munkát, vagyis összeszerkesztem a sztorit.
Hát egyelőre ennyit.

4 megjegyzés:

  1. Én már nagyon várom :). Különösen örülök annak, hogy a krimi szál erősebb lesz :). Hajrá :)

    VálaszTörlés
  2. Hajrá, hajrá, sok időt, türelmet és... ötletet kívánok!:)
    Először megijedtem, hogy tőlünk kérsz tanácsot, hogy hogyan írd, de szerencsére nem így lett:)
    De ha próbaolvasókat keresnél, biztos sokan jelentkeznének...;)

    A borító szép, a történetet pedig kíváncsian várom:)

    VálaszTörlés
  3. Érdekes is történetnek látszik ez a könyv is :) Sok sikert hozzáá! (y)

    Bea.

    VálaszTörlés