2011. szeptember 30., péntek

hát én tudtam....

Én tudtam, én megmondtam, hogy nem lesz annak jó vége, ha befogadunk mindenféle jött-mentet. Még akkor se, ha az illető történetesen egy gyönyörű hercegnő, akit féltékeny mostohaanyja meg akart öletni.
Hát kérdem én: mi közünk ehhez nekünk?
Jobb, ha nem avatkozunk a mások dolgába. A mi kis erdei kunyhónk eddig a béke szigete volt. Ha beleavatkozunk a nagyok dolgába, csak mi húzhatjuk a rövidebbet, már csak azért is, mert nem érjük fel azt a polcot, amin a hosszabb botok vannak. Én megmondtam, hogy adjunk menedéket neki egy-két napra, aztán menjen az Isten hírével. Hallgattak rám a többiek? Nem.  Persze, hogy baj lett belőle.
Elég volt nekik, hogy a lányka kitakarított, főzött és ettől mindenki vak lett, meg jóllakott, csak én nem.  Mert én megmondtam, hogyha a magát vadásznak álcázó bérgyilkost le is szerelte, ott van még a gonosz és kitartó mostoha. Mert én tudtam, hogy az a banya nem adja fel.
Ezerszer elmondtam, hogy osszuk be a munkát magunk közt. Egyszerű: első nap Vidor, második nap Kuka, majd Hapci, azután Kuka, Szende, Kuka, Szundi, Kuka, Morgó vagy helyette Kuka és végül Kuka. Világos, nem? Én kérem szépen értek a szervezéshez. De nem, a többieknek ez nem tetszett. Nekik az engedetlen hercegnő kellett.
Na de mondtam én a kisasszonykának, hogy ne engedjen be senkit. Erre mit csinált? Először valaki egy övet kötött a derekára, meg is fojtotta vele, még jó, hogy időben érkeztünk. Még egyszer szóltam, hogy senkivel se álljon szóba, de nem hallgatott rám, elfogadott egy mérgezett fésűt. Épp hogy csak sikerült megmentenünk. Újra figyelmeztettem, de hiába, megevett egy ajándékba kapott almát és tessék, most itt fekszik kiterítve.
A francba, de utálom magam, hogy mindig igazam van.
Na de várjunk csak! Ki ez a fickót és mit művel?! Mit csókolgatja a mi hercegnőnket?
Ó… és nem halt meg… na de várjunk csak, hát ellovagol a fickóval!!!!!
Ugye, megmondtam, hogy egy ilyen lány lecserél minket, amint teheti. Én tudtam.

12 megjegyzés:

  1. Kedves Tudor!

    Azért gondolom, hogy Tudor vagy, mert Morgó neve szerepel a felsorolásban.

    Nagyon köszönjük a beszámolót, jó más szemszögéből is megismerni a történteket.

    Ha gondolod, bármikor megoszthatod velünk más területen szerzett tapasztalataidat is.

    És ez rád is vonatkozik, Grapes!
    :D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Darolyn!
    Te is nyugodtan belebújhatsz mások bőrébe, jó gyakorlat :D

    VálaszTörlés
  3. :-))) Ez nagyon jó!!! Kis szombat reggeli kacagókúra:-D
    Az ötletet is köszönöm, ki is próbálom majd!

    VálaszTörlés
  4. XD Jaj de jó! :-D De Grapes, a megett nem jó, mert az megevett. Gondolom Tudor nem direkt mondta így. :-D (Nem piszkálásból mondom, mert jópofa az egész. :-D)

    (Ja, és láttam ám a fészbúkos kiírást, hogy újra foglalkozol a Halhatatlan álommal!! Jó munkát, írd meg mindenképpen! :-) )

    VálaszTörlés
  5. Katarina!
    köszi:) az ötlet nem tőlem van, de megvalósítás igen.
    Artie! Kijavítottam, köszi:) kezdesz karcosodni :D

    VálaszTörlés
  6. Hehe! Jót nevettem! :-D Főleg a munkabeosztás tetszett... :-D Itthon is így kellene. :-P :-D Csak nálunk nincs Kuka. Szemetes az persze van, még mielőtt félreértenétek... Na, ebből már nem jövök ki jól. :-D

    VálaszTörlés
  7. Diara!
    nem értettük félre (a többiek nevében is beszélek):D
    Nálunk én vagyok a Kuka, nem a szemetes :DD

    VálaszTörlés
  8. Bocsika, Grapes, ilyen hangulatom volt. XD Mellesleg megjegyzem, hogy amikor két-három éve még a MyVip irodalmi klubjának tagja voltam, rengetegszer javítgattam a szegény írótársaim műveit. :-D Volt aki megköszönte, és volt aki... khm, kicsit gonoszkodott. :-D Na, azóta nagyon visszafogott vagyok, pedig akkor is mindig mondtam valami nagyon pozitívat. ^^

    VálaszTörlés
  9. Drága barátom, Artie! Ember vagyok, tévedhetek, Te meg tudod a privát elérhetőségemet. na nincs harag, csak mondom :)))

    VálaszTörlés
  10. Jaaa, értem, bocsi, ez nem jutott eszembe. :-$ Remélem, tényleg nincs harag. :-D Most már figyelmesebb és aranyosabb leszek. :-D

    VálaszTörlés
  11. Még sosem olvastam a mesét a törpék szemszögéből. Jót kacagtam rajta. A kisebbik fiam is néha ilyen "morgós", mintha őt hallgattam volna :)
    Már nagyon hiányzik, hogy olvashassak tőled valamit, remélem hamarosan kerül valami a képtárba.
    Nálunk is én vagyok a Kuka. A kukka egyébként finnül virágot jelent.
    Hogy halad a könyved?

    VálaszTörlés
  12. Artie! Téma lezárva <3

    Norema! Ilyne a kicsi? :DDD
    Hát nem is tudom :D,miért ez a morgós okoskodó jutott eszembe.Fogok írni,most meg lelkileg kell összeszedni magam, de nagyon örülök, hogy várod, várjátok:)
    A szerződést ma fogom aláírni, és lehet, hogy november végén megjelenik, ami azért jobb,mert egy kicsit messzebb van a karácsonytól:)))

    VálaszTörlés