2010. december 14., kedd

Kíváncsi vagyok

Kedves Olvasóim!

Most egy rendhagyó bejegyzést olvashattok, mert nem én fogom elmondani a véleményemet valamiről, hanem a Ti gondolataitokra vagyok kíváncsi.
Mielőtt bárki belém kötne, nem provokálni akarok, csak nagyon-nagyon érdekel ez a téma.
Nem is áll szándékomban senkit megtámadni, de olyan reneszánszát éljük a misztikus történeteknek mind könyvekben, mind filmekben, hogy feltétlen meg szeretnék kérdezni néhány dolgot:


1. Hisztek-e a mitikus lények (vámpírok, gorgók, alakváltók, szellemek, angyalok....) létezésében?

2. Hisztek-e abban, hogy vannak különleges, természetfeletti képességekkel megáldott emberek (gondolatolvasók, boszorkányok, varázslók...)?

Várom válaszaitokat:)

54 megjegyzés:

  1. Szia Grapes! :-)
    A kérdés jó, de az én véleményemet már ismered...

    Semminek nem zárom ki a lehetőségét, de nem is hiszek benne maradéktalanul.
    Nem lehetetlen egyik sem, hiszen sok olyan dolog van, amit a tudomány mai állása szerint nem tudunk megmagyarázni. Addig azonban nem tenném le a voksom semminek a létezése mellett, míg én magam meg nem bizonyosodom a valóságosságáról. Egyszerre vagyok álmodozó és realista. :-D

    Ami az emberi képességeket illeti, tény, hogy az agy egy hatalmas és bonyolult "gépezet", ahogy az is, hogy csak bizonyos hányadát használjuk. És abban hiszek, hogy nem olyan lenne amilyen, ha nem lenne valami célja. Tehát valamire csak jó a kihasználatlan agytekervények sokasága. :-D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Diara!

    Fantasztikus ez az elképzelés!

    Úgy értem, nagyon tetszik. Soha nem jutott volna eszembe a kihasználatlan emberi idegsejtekkel magyarázni a különleges képességeket. Tetszik, és ha jól értem, Te hiszel a különleges képeséggel rendelkező emberekben?
    Különleges lények?

    VálaszTörlés
  3. Én mindig próbáltam hinni a természetfölöttiben. De addig, amíg nem ismertem meg jobban a keltákat, nekem is bizonyíték kellett. Az emberek szeretnének bizonyítékot. :) Nos, úgy érzem, hogy a kelta istenek, amikor megszólítom őket, meghallgatnak... És abban is biztos vagyok, hogy a druidák tudtak varázsolni. Csak jöttek a rómaiak, és kiűzték a mágiát. :S

    Kicsit talán gyerekes ez a felfogásom, de szerintem létezik egy túlvilág, tele tündérekkel, és léteznek istenek, és léteznek különleges képességek. :) Csak nem biztos, hogy mindenki megláthatja őket. :P

    VálaszTörlés
  4. Írtam egy hosszú választ, erre elszállt! :-( Ha lenne különleges képességem, most visszahoznám az éterben elveszett mondatokat! :-S

    Köszönöm, Grapes, de az elgondolás nem a sajátom. Több regény és film veszi alapul az agy feltérképezetlen részeit a különleges képességek magyarázatánál, és számos kutatás is folyt a témában.
    Felmerül azonban egy újabb kérdés. Mi számít különlegesnek? Számomra már az az, hogy valaki képes első olvasásra hosszú szövegeket megjegyezni, vagy fejben bonyolult képleteket levezetni. De, azt hiszem, te nem ezekre gondoltál. :-D Telekinetikus képességekről több dokumentáció is készült, így hajlamos vagyok hinni benne, ahogy csodás gyógyításokról, gyógyulásokról szóló hírek is bejárták a világot, amikben viszont szeretnék hinni.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Artie és Diara!

    Első gondolatom azt volt, micsoda dolog, hogy csak akkor hiszek, ha látom, de már a következő másodpercben eszembe jutott, hogy álljunk csak, meg hisz én is csak azért hiszek, mert láttam :)
    Már mint olyasmit, amit a kanti józan ész nem tud megmagyarázni.
    Egyébként van egy nagy elődünk, Tamás apostol (hitetlen Tamás)

    Különleges képesség: igem sokaknak a csodás gyógyulások jutnak eszébe erről, abba persze könnyű belekötni.
    Jövőbelátás.
    Más titkainak ismerete. Olyan titkoké, amikről csak az az egyetlen személy tud, aki pl elkövetett valami bűnt. Lélekbelátás.

    Honnan van az emberi gonoszság? És a jóság?
    Miért jó az egyik ember és miért rossz a másik?

    VálaszTörlés
  6. A lények létezése már más tészta.
    Hiszem, hogy vannak olyan élőlények, amiket még nem ismerünk. Például a Jetiként is ismert óriás, ami valószínűleg egy hatalmas medvefaj, vagy a Lcoh Ness-i szörny, ami lehet egy óriási vízi kígyó. Abban is biztos vagyok, hogy létezik élet a Földön kívül. Nagyképű és szűk látókörű elképzelés lenne, hogy mi vagyok a csúcs faj, és hogy a Föld az egyetlen bolygó a táguló világegyetemben, amin élet virágzik. Az már megint más kérdés, hogy a látni vélt ufo-jelenségek vajon igazak-e.
    De a vámpírok és egyéb "szörnyek" létezése már meghaladja az általam hihetőnek vélt világ határait. Én abban hiszek, hogy vannak emberek, akik képesek olyan dolgokat elkövetni, amiket a többiek, egyfajta védekezésből, inkább tulajdonítanak természetfeletti lényeknek, mint hogy elhiggyék, az emberi gonoszság határtalan. Vagy, szintén védekezésből :-D, szeretném hinni, hogy ami ellen harcolni kell, az emberi, és ily módon legyőzhető. És, mivel a természetfeletti gonoszban nem szeretnék hinni, az egyensúly jegyében, kénytelen vagyok ugyanezt mondani a természetfeletti jóról is.

    VálaszTörlés
  7. Diara!
    Hú!
    Most okosabb lettem megint :)
    A nagylányom vallásos kollégiumban lakik. A szobatársaival arról beszélgettek a múltkor, hogy tudnak az emberek meglenni, létezni Isten nélkül.
    Soha senkitől nem kaptam még ilyen pontos választ a kérdésre,mint amit most írtál.
    De örülök,mert végre megérthetlek Titeket, ateistákat.

    Igen. A sátántól annyira tartanak az emberek, hogy inkább letagadják a létezését, mellesleg neki is jobb ha "bujkál" és azt terjeszti magáról, hogy nem létezik. Ha nem lenne univerzális gonosz, valóban nem lenne szükség univerzális jóra sem.

    ja, és mit szólsz a jövőbelátáshoz, lélekbelátáshoz?

    VálaszTörlés
  8. Azt nem tudom, a többi hitetlen mivel magyarázza, mert nem szoktam vallási vitákba bonyolódni, de én, a kérdésedbe belegondolva, így tudtam leginkább megfogalmazni.

    Ha már itt tartunk, egy másik vetülete a dolognak, hogy én nem tudom elfogadni azt, hogy van kizárólagos jó, és kizárólagos gonosz. Minden, akár az ember, összetett. Semmi nem csak fehér vagy fekete. A világ színek és árnyalatok egyvelege.

    Mindenesetre örülök, ha segíthettem. :-D

    VálaszTörlés
  9. Most megfogtál. Nem tudom, ezekről mit gondoljak.
    Mindenesetre elég meggyőző például Morgan Robertson Hiábavalóság című regénye, ami megírta a Titanic katasztrófáját, tizennégy évvel a beleset előtt!
    "És hogy ez micsoda? Jövőbelátás? Jóslat? Talán, bár én inkább az írók egy különleges képességében, hatodik érzékében hiszek. Az igazán jó írók képesek rá, hogy előre lássák a jövő eseményeit, ám nem természetfeletti, hanem „csupán” emberfeletti módon. Látják, kiválóan érzékelik a maguk körül lévő társadalmat, érzik annak minden rezdülését, és az apró mozaikdarabkákat összerakva tudat alatt tisztában vannak vele, mi fog történni."
    Az idézett vélemény nem a sajátom. Lehet, hogy A. L. McIlroy-nak igaza van, de ez nem magyarázat a részletekre. Puszta véletlennek elég erős, hogy még a név és a paraméterek is majdnem stimmeltek.
    A lélekbelátás is hasonló. Lehet nagyon jó emberismeret, de a részletek ismerete már a megmagyarázhatatlan kategóriába sorolja.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Diara!
    Mennyi jó gondolatot, érdekes dolgot leírtál!

    Elfelejtettem mondani, hogy
    1. Tisztelem a véleményedet, és tökéletesen megértem a te nézőpontodat,
    2. nem akarlak megtéríteni.

    Jövőbelátás:
    Olvastam, hogy Spiró György már régebben megjósolta, hogy lesznek feleségkereső műsorok. Gondolom, ilyesmire utaltál. Igen, vannak, akik jól átlátják a körülöttünk levő világot.

    Én a jövőbelátásnál pl a fatimai látnokokra gondoltam. 3 gyerekeről van szó, akiknek 1917-ben megjelent Szűz Mária, vagy a hitetlenek kedvéért fogalmazzunk úgy, azt állították, hogy egy szép hölggyel beszélgettek. 1917 elején azt mondta nekik a szép hölgy, hogy Oroszhon elhagyja Istent. Az egyik kislány később elmesélte, hogy ő azt hitte, Oroszhon egy személy, fogalma se volt arról, hogy ez a mondat azt jelenti, hogy Oroszországban a szocializmusban sárba tapossák majd a vallást.
    Ugyanebben a jelenésben, beszélgetésben a szép hölgy a második világháborút is megjósolta.

    Lélekbelátás: Pió atya.
    Hihetetlenül híres gyóntató pap volt. Hónapokkal előbb be kellett nála jelentkezni, és napokig kellett várni, míg ténylegesen sorra került az ember. Ráadásul a gyónás különleges formában folyt nála: nem kellett semmit se mondani, ő megmondta, hogy kinek mi a bűne.

    van-e ezekre ésszerű magyarázat?

    ja, igen a vámpírokban... én se hiszek.
    És még egyszer köszi a véleményedet, segítségedet :)))

    VálaszTörlés
  11. 1. köszönöm
    2. Ilyesmi eszembe se jutott. :-D

    Ha van is magyarázat ezekre a "jelenségekre", én nem szolgálhatok vele. :-)
    És nincs mit, máskor is örömmel állok rendelkezésedre. :-D

    VálaszTörlés
  12. Ígérem elolvasok mindent! De most valami fontosat kell megosztanom veletek! :)
    Valamelyest ennek is köze van a természetfölöttihez. Mert biztos vagyok benne, hogy velem voltak a kelta istenek. :)

    Egy egészen filmbe- regénybeillő dolog történt ma velem! :) Lányok... ejj, talán bolondnak, vagy egészen nem normálisnak tartotok majd, de ezt el kell mondanom... :D SZERELMES VAGYOK!!! Annyira, hogy nem bírtam a barátság gondolata mellett maradni... Majd' megőrültem itthon!!! Elmentem Elé a sulihoz kicsit fagyoskodni, aztán beszéltünk... és... és... és kaptam esélyt, hogy újrakezdjük, és most leírhatatlanul BOLDOG vagyok! :)

    Szóval léteznek csodák, és nagyon szeretem Őt! Csak ennyit akartam. :)

    VálaszTörlés
  13. Kedves Artie!
    Akkor ha jól értem, újrakezdődött vagy inkább folytatódott a kapcsolat?
    Nahát, micsoda remek fordulat, főleg a hétfői hideg (vagy legalábbis hűvös) zuhany után :)))

    VálaszTörlés
  14. Ó, és jóslások... Hát én pont aznap hajnalban álmodtam meg a lengyel elnöki gép lezuhanását, amikor lezuhant... Na jó, nem tudtam, hogy lengyel, de pont úgy nézett ki, mint ahogy később a tévében láttam. :S Nagyon durva élmény volt, főleg, hogy szörnyen felijedtem az álmomból.

    VálaszTörlés
  15. Tulajdonképpen újra kell kezdeni, tehát néhány dolgot bizony újra kell építeni. Sajnos mondtam olyat, amit nem szabadott volna... Tehát nem voltam olyan ártatlan, amilyennek tűnök néha... Bizonytalan voltam. De ennek VÉGE!

    És nagyon szeretem Őt, és szerintem egy angyal! :)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Artie!

    1. Igen, ilyen élményeket, tapasztalatokat várok, mint az az álom. Nekem is volt sok ilyen.
    2. Miért bizonytalankodtál? Ne legyél bizonytalan!

    VálaszTörlés
  17. Nem leszek az, többé soha! Ki se mondom, hogy mitől voltam bizonytalan. Ostobaság volt, gyerekes dolog... :) Most a jelen a lényeg. :)

    Hjaj, hogy én mennyire szeretem a világot! :D :D (Na de most le kell vinnem sétáltatni a kutyámat. XD)

    VálaszTörlés
  18. Gratulálok az újrakezdéshez, Arti! :-D

    Ami az álmot illeti, nem semmi lehetett, bár engem inkább az sokkolt volna, mikor később felfedezem, hogy nem csak egy álom volt! :-S

    VálaszTörlés
  19. Új vizekre eveztünk: álmok.
    Hasonlóan misztikummal vegyített/ telített terület:)

    VálaszTörlés
  20. Hali! Végre ideértem.
    Ja, mondtam már, hogy a chrome-mal tudok beágyazottba is írni? Próba szerencse alapon kipróbáltam, és ment:)
    Szóval, először válaszolok a kérdésekre, aztán elolvasom a kommenteket is, nehogy befolyásoljanak.

    1. Hisztek-e a mitikus lények (vámpírok, gorgók, alakváltók, szellemek, angyalok....) létezésében?

    Szerintem minden mondának van valamilyen alapja. Sárkányok, mi? Ki tudja, hogy minek indult annak idején? Hogy milyen állat volt valójában, és milyen mutáció ment végbe rajta, hogy az lett belőle, ami. Lehet, hogy csak néhány egyed volt. De akár még létezhetett is.
    Hogy most léteznek-e, nem tudom, de szeretnék hinni benne, hogy igen. Akár rejtőzve, akár közénk olvadva, mindegy.
    Vámpír? A nyakamat adnám egy találkozásért;) Gorgó? Az mi? Harry Potterben volt, beszélő vaddisznószobrok voltak. Azt nem szeretném. Alakváltó? Hát, ez kissé bonyolultabb. Szerintem ez a mostani világ nem igazán kedvez nekik, talán egy másikban jobban tudnak érvényesülni. Szellemek tuti, hogy vannak. Nem látom, nem hallom, de az tuti, hogy van. Angyal? Kérdés, hogy kit hívunk angyalnak. Mert annak is többféle jellemzése lehet. Lehet, hogy ők a szellemek.:)
    Szóval, egy részük SZERINTEM biztos, hogy létezett. Hogy ma is léteznek-e, nem tudom, de remélem.
    És akkor ott vannak az olyan mitikus csodalények, mint a pegazus, unikornis stb. Lehet, hogy génmanipuláció van a háttérben?...:)

    2. Hisztek-e abban, hogy vannak különleges, természetfeletti képességekkel megáldott emberek (gondolatolvasók, boszorkányok, varázslók...)?

    Igen, határozottan. Hiába vagyunk materialista világban, erős anyagra koncentrálósban, biztos, hogy vannak köztünk olyanok, akiknek a lelkük erősebb, vagy az agyuk (mondjuk a zsenik is jók agyban), és könnyebben észreveszik az apró rezgéseket, rezdüléseket. Boszorkányok, varázslók legálisan is működnek (lásd wicca), és néhányukban biztos, hogy születésüktől fogva megvan a képesség, de a nem-tudok-semmit-de-azt-jól-eladom felfogással és cselekedettel megölték az egészet.
    Stephen King után szabadon, ragyogásnak nevezném ezt a jelenséget. Mert illik, és mindent elmond.

    Ezek után már csak azt várom, mikor jutunk el abba a világba, ahol ezek mind természetesek:D


    És akkor most végigolvasom a hozzászólásokat:)

    VálaszTörlés
  21. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!


    Huh, megoldottam!!!

    Azt hittem elveszett a legalább félórája írt komment, de hála az égnek és a ctrl-c, ctrl-v-nek, mindjárt bemásolom, noha két részletben, mert túl hosszú lett.

    VálaszTörlés
  22. Na neeeee, mégis benyomta????

    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ


    Mindjárt jön a vége.

    VálaszTörlés
  23. Én mindkettőben hiszek, bár kifejezetten nem szeretem, amikor XY bevonul a médiába, hogy na majd ő megmutatja, hogy igen is...
    Mert az csak szemfényvesztés... De egyébként én tudom, mert tapasztaltam saját magamon, hogy mindenkiben meg vannak bizonyos típusú képességek, jelesül: telepátia és a jövőbe látás... a többi már viszonylag magasabb szintű, de megfelelő gyakorlással és kitartással mindent el lehet érni... (egyébként a mágia eléggé szuggesztív dolog... először is magaddal kell elhitetned a létezését, utána meg a környezetedben fellelhető energiákat kell a szolgálatodba állítani, és csak úgy megjegyzem, utóbbi rém fárasztó :D)

    Amúgy misztikus lények... egy részében hiszek, de inkább a szellemeket fogadom el teljességgel. Legalábbis, szeretném azt hinni, hogy a Mamám még mindig velem van, ha nem is fizikai valójában...

    VálaszTörlés
  24. "Honnan van az emberi gonoszság? És a jóság? Miért jó az egyik ember és miért rossz a másik?"
    Miből tevődünk össze? Van testünk, agyunk, lelkünk. (Philip Pullman nagyon jól szemlélteti az arany iránytűs könyvekben.) Szerintem ezeknek mind vannak tulajdonságaik, mindenkinél más-más arányban jönnek elő, és épp attól olyan, amilyen, amelyik épp dominál. Sokszor érzem, hogy belülről feszít valami, ki akar törni, törni-zúzni-rombolni akar, ilyenkor igazán erősnek és kegyetlennek érzem magam, aztán elmúlik. Már sokat gondolkodtam azon, nálam mi dominál, de nem jöttem még rá:)

    Á, ufók, Földünkön kívüli élet: tuti, hogy van. Nehogy már a sok százmilliárd csillagból csak éppen ennek az egynek legyen élő bolygója!:)

    Diara vámpíros és egyéb szörnyes megjegyzéséhez: jó gondolat, hogy amit le kell győzni, emberi legyen. Az emberi hülyeségnek nincs határa, de sokszor a nagyon egyértelmű dolgokat is racionálisan akarja megmagyarázni.

    Természetfeletti jó és rossz? Az állatok között vannak jók és rosszak? Hmm...

    Jövőbelátás? Michel de Nostredame? Simán.

    A lélekbelátás és gondolatolvasás között mi a különbség?

    Előző élet? Arra nagyon kíváncsi vagyok, kik voltam régen:)

    Jövőbelátás? VF-nek vannak nagyon jó ötletei különböző könyveiben, amiket megvalósítva szerintem hatalmasakat kaszálnának egyes cégek, márha eddig még nem valósították meg. Pl. Úgy, mint otthon vendéglő - olyan belülről, mintha egy családi házbal ennél, és nem pincérek vannak, hanem a tulajok szórakoztatnak. Vagy a giccsgyűjteményes könyv a Mesemaraton második részéből, amiből a Csontfuvolában idéz - saját magától idéz:D:D

    Á, lélekbelátás. Auraolvasás? Érezte a rezgéseket? Jaj, bárcsak abban a világban élhetnénk, ahol csak arra az egy dologra koncentrálhatnánk, amit szeretünk, amivel foglalkozni szeretnénk (lásd görög filozófusok, matematikusok). Így nem nehéz profivá válni:) Kipróbáltad az atyát?:)

    Artie: Gratulálok!!:D

    Álmok, déja vu... mivel magyarázzuk őket?

    Hú, akkor angyalok léteznek:D

    Álmok? Nagyon szeretem őket, és ha ilyen direkt módon nem is álmodtam, mint Artie, biztos vagyok benne, hogy jelentenek valamit:)

    VálaszTörlés
  25. kedves Matt!
    Szellemek, igen, sokunknak van olyan történetünk, amit nem tudunk mással megmegyarázni, de szerintem, jobb, ha a szellemek a saját világukban maradnak.

    Kedves Darolyn!
    Na csak itt vagy:)))

    Nem próbáltam ki Pió atyát, mert 1968-ban meghalt, viszont ismertem olyat, aki látta. Nem tudom, kipróbálta-e az illető, de nagy híve volt. Történelmi mércével mérve nem régen élt, ezért nagyon sok történet kering róla. Itt csak ezt az egy képességét említettem, de nézz utána neten, ő ennél sokkal többet tudott.

    Én bennem is van gonosz, ha megengedem neki, hogy legyen. Lásd az oldalsávban ajánlott Eltaszítva című filmet! Mi csak emberek vagyunk, is bizony megkísérthet a rossz, aztán ott a szabad akarat, és az ember eldönti, hogy enged-e a csábításnak.
    Most már tényleg megnézem Pullmant.
    Természetesen erre a kérdésre még lehet azt is válaszolni, hogy kit hogyan neveltek, milyen mintát látott otthon.Pl azért van az állatok közt rossz, mert bántották.

    Ufók? Matematikailag is kell legyenek.
    Nostradamus nagyon jó.
    Ismered a jelenések könyvét? pl Csernobil név szerint benne van.

    A Lélekbelátás más, mint a gondolatolvasás. Szerintem ez utóbbi csak a pillanatnyi állapotra, gondolatra korlátozódik, a lélekbelátás azon túlmutat.
    Álmok: szerintem nem deja vu, ha olyasmit álmodsz meg, mint Artie. Mi köze volt Artienak ahhoz a repülőhöz?

    Angyalok biztos vannak ;)

    VálaszTörlés
  26. Pió atya, hmm, utánanézek. Betettem oldalra, elég hosszú, ma már nem jutnék a végére, de a magyarokról szóló részt elolvastam, és tetszik, bírom így, ismeretlenül is:)
    Eltaszítva? Az a Fallen? Asszem nem láttam.
    Szerintem is mindenkiben van jó és rossz is. Meg persze szubjektív, hogy ki mit gondol jónak és rossznak, és magában mit tart jónak és rossznak. Én pl. szeretem azt a tulajdonságomat, hogy nem lehet meg- és átnevelni. Nos, ezt rajtam kívül mindenki utálja bennem:) Elhatározás kérdése a változás, és még régen megfogadtam, hogy nem növök fel. Hát, meg is álltam 15 évesen a növekedésben:)
    De visszatérve, igen, többnyire mi választunk. De melyik részünk? ;)
    Nostradamus egy kis könyve megvan otthon, egy csomó dolog van benne, meg régebben gyűjtöttem is anyagokat tőle, de aztán a sok más mellett elmaradtam az olvasással. Na, ő nagy koponya volt, és igen, sokszor elég egyértelmű leírásokat adott. Filmet is láttam róla, nem volt a legjobb, de azért tetszett. Inkább érdekes volt:)
    Kár, hogy már csak a ki-tudja-hányadik fordítást olvashatjuk. Lefogadom, hogy sok infó elveszett a fordítások között.

    Persze, a déja vu más mint az álom. Egy időben rengeteget "átéltem", és inkább rövid idő alatt volt sok. Nem jöttem rá, hogy mi váltja ki, sajnos mostanában elmaradoznak.
    Leginkább új helyre kerüléskor jött elő, asszem.
    Álmodni szeretek, ébren és alva is.
    Ilyenkor kel szárnyra a lélek - olvastam valahol. Nem szó szerint, ez volt a lényege. Van benne valami.:)

    Eredet megvolt már?:)

    VálaszTörlés
  27. Az eredet sajna még nem került a delta sugarú környezetembe, pedig nagyon fáj rá a fogam :(((

    Pió atya: a világvégével kapcsolatos jövendölése, igaz?

    Igen, a Fallen, ami mostanában más megvilágításban lehet ismerős, de ez egy régebbi film. Denzel Washington :)

    VálaszTörlés
  28. Én régebben azt találtam ki, hogy van egy felettünk álló hatalmas erő, amely minden élőt megalkotott. Ezt Képzeletnek neveztem el. :D Mert pontosan olyan, mint a mi képzeletünk. Egy hatalmas lélekmassza, amely csak azon dolgozik, hogy alkosson valamit. :) Miután ez a valami (jelen esetben a mi világunk) elkészül, beleönti a LELKET. :)

    Szóval én úgy gondoltam, hogy az agyunk és a testünk egy szerkezet, amelyik nem működik lélek nélkül. De a tudomány ezt képtelen felderíteni, mert a lélek maga a puszta energia. :) :) :)

    VálaszTörlés
  29. Ja, a Loch Ness-i szörny pedig igenis létezik!!! :D :D :D (Én mondom, mint skót-mániás!)

    Az Eredet meg egy nagyon jó film!! Nemrég néztem meg másodjára, mert megjelent DVD-n. :D Nagyon egyedi az egész. :) Különleges élmény.

    VálaszTörlés
  30. :) Érdekes, és már akkor is mekkora képzelőerőd volt!?:):)
    Az utolsó mondat tetszik, szép és igaz is.
    Ezennel arra kérném a lelkem, hogy termeljen kissé több koffeint, hogy nappal is ébren maradjak:)

    VálaszTörlés
  31. Eredet nagyon jó, félelmetes, és magával ragad a gondolat. Én tuti, függő lennék:)
    ...
    Vagyis kissé eredet-függő is vagyok:) A zenéje pedig nagyon jó. Imádom Hans Zimmert:)

    Noha ez nem természetfeletti, tudományosan alá van támasztva (márha tényleg létezik a szerkezet), mégis eléggé "fölötti":)

    VálaszTörlés
  32. Hú, micsoda érdekes téma és vélemények!
    Szerintem is a világegyetem túl nagy ahhoz, hogy csak mi legyünk az egyetlen értelmes élet rajta. Ebből adódik, hogy lehetnek különleges lények. Minden mondának lehet valóságos alapja, de az emberi fantázia határtalan. Amit nem értünk, mindig meg akarjuk magyarázni, és ha ésszerű magyarázatot nem találunk, hát kreálunk valamit. Közrejátszik az is, hogy az ember hinni akar.
    Én hiszem, hogy létezik valami felsőbb hatalom, és hogy van lélek.
    1. Nem hiszem, hogy vannak misztikus lények a Földön.
    2. Diarával értek egyet: annyira keveset tudunk még az agy működéséről, különleges képességek csak másoknak "különlegesek", a tulajdonosának biztos hétköznapi. De azlrt ne huggyetek el mindent!

    Arti! Örülök neked!

    VálaszTörlés
  33. Ez volt a wikin:
    Pio atya jövendölése Magyarországról: "Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"

    Utánanéztem, ki Mo. őrangyala, és ezt találtam. Első linkre:
    http://www.scribd.com/doc/7528053/Magyarorszag-rangyalanak-uzenete

    Érdekes.

    Világvégéről nem olvastam, viszont a levélmegfogás tetszett:)
    Milyen világvégés jövendölésre gondoltál, Grapes?

    VálaszTörlés
  34. Örülök, hogy örültök, és köszönöm a kedves szavakat! :) :) Ilyen mesésen nem is rendeződhetett volna egy ilyen nagy baj... :) NÁLA nincs rendesebb lány, ez tuti... kész, én most ezt bevésem nagy betűkkel valami kőkemény falba. :D :D :D

    VálaszTörlés
  35. Már nem győzöm olvasni a párbeszédet. :D
    Grapes már csak tudja a hozzáállásom a valláshoz. ;) Egyébként kíváncsi lennék, h L. és a szobatársnői mire jutottak a kérdésben. :)
    A gorgók egyébként nem zombi boszorkányok vagy varázslók vagy halottkeltők? Valami ilyesmi rémlik egy korai Anita Blake kötetből. :)

    Hirtelen nem tudok válaszolni a miben hiszek kérdésre. A természettfeletti lényekben nem igazán. Számomra kizárólag a saját fejemben és mások történeteiben léteznek. A valóságban nem. :)

    VálaszTörlés
  36. Akkor én még mondok egy gorgót! :D Csak hogy még jobban összezavarjam a dolgokat. Medúza is gorgó volt, akinek kígyók tekeregtek a fején, és ha valaki a szemébe nézett, kővé dermedt.

    VálaszTörlés
  37. Jesszus milyen hosszú beszélgetés:D:D
    De azért megosztom veletek az én elképzelésem is:)
    Én azt mondom, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Szerintem nem véletlenül terjedtek el a mítikus lények a köztudatban sok száz évvel ezelőtt. Hogy valóban léteztek-e ezek a lények, vagy csak kitalációk voltak, amelyek az akkori emberek tudatlanságából fakadtak, nem tudom. De nem is akarom megtudni, mert ebben pont az a lényeg. A titkok, a mendemondák... izgalmas az egész:D legalábbis számomra, aki pici kora óta fogékony volt az ilyen dolgokra:) Szerencsére itthon egy cseppet sem néznek bolondnak, sőt! Anyu hisz a természetfelettiben, még a nagybátyám vámpírszakértelméről híres:D Érdekes család vagyunk mi:)
    Na de lényeg, hogy én hiszek bennük, és az évek során, a misztikum szerves része lett a hétköznapjaimnak:)

    VálaszTörlés
  38. Bocsi, de meg kellett várnom, hogy a férjem kiessen minden pókerversenyből :S

    Artie!
    Én Istent ilyen mindenekfelett álló energiának képzelem el, amire Te céloztál.
    A Loch Ness-i szörny lehet egy élő kövület = olyan ősi faj, ami valahogyan nem fejlődött az evolúció során.
    Igen, a medúza gorgó volt, görög mitológia. ;)

    Darolyn!
    Most már meglephetne valaki egy Eredettel :P
    Pió atya megjegyzése a világvégére vonatkozott.
    Ha azt is olvastad, hogy az egyik szent szerint (azt hiszem, szent Malakiás a X. század körül) felsorolta az összes pápát, állítólag 80 %-os biztonsággal eltalálta az évszázadokkal későbbélőket is, szóval szerinte II. János Pál után csak két pápa lesz, és az egyik már megvan, a másikat pedig Péternek fogják hívni. Talán emlékszel, hogy az utolsó pápaválasztáson nagy esélyesként emlegették a mi egyik bíborosunkat, Erdő Pétert. Majd meglátjuk ;)
    Hogy azután mi lesz, senki nem tudja.

    Norema! Diana!
    Ugye, ugye! Kell, hogy legyen valami alapja a mondáknak! Ennyi dolgot nem lehet csak úgy kitalálni. Ekkor a fantázia nem jöhet a semmiből, gyökértelenül.

    Piroseper!
    Mi vallásos emberek sajnáljuk az ateistákat, hogy ha gondjuk-bajuk-fájdalmuk van, nincs kihez fordulniuk, és nem vigasztalhatja őket az, hogy a rossz mögött valami jónak kell lennie. Tudom, hogy ez hihetetlenül, talán nevetségesen hangzik, de csak képzeld el: kiugrok a tízedik emeletről majdcsak lesz valami alapon. Isten nem akarja, hogy kiugorjak, mert látja a végét.

    VálaszTörlés
  39. Hmm, ez érdekes volt! Szeretem az ilyen beszélgetéseket :)...

    A jövőbe látásról nekem Verne Gyula/Jules Verne jutott eszembe. A nagymamám mindig azt mesélte, hogy rengeteg mindent megjósolt a könyveiben, olyan találmányokról írt, ami akkor még nem létezett...

    "...egymás után következnek a hamarosan megvalósuló tudományos vágyálmokról szóló regények. Az „Utazás a tenger alatt". azaz Némó kapitány története megelőlegezi a tengeralattjárók valóságát. Az „Utazás a Holdba" és folytatása, az „Utazás a Hold körül" az űrrepülés korai elképzelése. „A Bégum ötszáz milliója" előbb ijesztő, majd szatirikus történet a megvalósított világpusztító csodafegyverről..."

    Hiszek abban, hogy vannak számunkra ismeretlen világok, valóságok, és abban is van igazság, hogy a 'mitikus' lényeknek lehet valóság alapja, amiből az emberek fantáziája csoda-lényeket hozott létre :)... lehet sosem tudjuk meg... pedig milyen jó lenne belecsöppenni az egyik varázsvilágba...

    Most pedig komolyan letöltöm, és megnézem az Eredetet :D...

    VálaszTörlés
  40. Na, végre valaki megemlíti Vernét:)))
    Gyerekkori nagy kedvencem!
    Már az Eredetért én is sírok, de valahogy beszerzem, az tuti:)))

    VálaszTörlés
  41. Én is sokat olvastam tőle. :) Az biztos, hogy fantáziája az ürgének!

    VálaszTörlés
  42. Hello!

    Igazán érdekes volt végigolvasni a beszélgetéseiteket. :) Mennyi különböző mégis hasonló vélemény :D

    Én, személy szerint, a földönkívüliekben hiszek, lehetetlen hogy csak a Föld legyen az egyetlen élő lényekkel teli bolygó az univerzumban. Ilyet is csak egy nagyon egoista és realista ember képes kijelenteni. A realistáknak pedig csak annyit hogy már találtak sok sok évvel ezelőtt is ürrepülőket vagy mit és földönkívűlieket, csak hát velünk, hétköznapi, hiszékeny, pánikra hajlamos emberrekkel efféle dolgokkat nem közölnek a "Nagyok". Mindenesetre erről már készült több dokumentáció egyet kettőt láttam is. Vámpirokban, vérfarkasokban stb-ben, nem igazán tudom hogy hiszek-e. Furcsán hangzik nem? A józan ész azt diktálja, hogy ilyen nincs, ez mindössze a régi babonás emberek kitalálciója. De valahogy időnként mégis elszárnyal a képzeletem és olyankor mindent elhiszek. :)

    Az emberek különleges képességeiről annyit, hogy gondolatolvasásra, auralátásra, öngyógyitásra mindenki képes. Tényleg mindenki. Mindössze a modern társadalom kinevelte belőlünk már egészen kicsi korunkban. Halotatok már olyan storyt hogy egy ovis gyerek megjegyezte hogy ez a néni rózsaszín? Hát igen, az ártatlan gyermeki lélek mit sem tud a mi "normalitásunkról". Már ha normálisnak számít a mai modern civilizáció. Az öngyógyítás mindenkivel együtt születet. Ha valakit érdekel menjen fel a pránanadi honlapjára. De érdekes lenne tanulmányozni a tibeti budhizmus egyes tanitásait is. :) Ezek nem különleges dolgok, ezek olyan dolgok amiknek természetesnek kellene lenniük. Az emberi izmok képesek akkora munkát produkálni hogy az ember 3 méterest ugorhatna, ha hagyná a képzelete. Azzal is egyetértek aki azt mondta hogy alig használjuk az agyunkat és ezért nem tudjuk mire vagyunk képesek. Ugyanigy van a bolygónkkal is. Ki tudja milyen lények léteznek vagy léteztek és irottunk ki őket, ha a saját bolygonk ilyen kevés százalékát ismerjük.

    A jővőbelátók, jósok stb. Sztem a régi emberek és cívilizációk annyi mindent tudtak, kár hogy nem sokan figyelnek fel az ő tudományukra. Én hiszek abban hogy befolyásolnak minket a csillagok, mintahogy minden más is ami minket körül vesz. És én naiv "gyerek" (bár kétséges hogy gyerek vagyok-e vagy már felnőtt) hiszek az emberekben, a jóságban, az igazságban és a békében. viszont, sokak felháborodására nem hiszek istenben. Olyan bibliai értelemben vett istenben. És nem hiszek a politikusoknak, papoknak és pápáknak. Furcsa egy természet vagyok. :) Mindenesetre én igy gondolkodom :)

    VálaszTörlés
  43. Kedves Cassidy!

    Én mint természettudományokban jártas ember, szintén hiszek a földönkívüliekben. Kell, hogy rajtunk kívül más is legyen egy ilyen gigászi Univerzumban.

    A különleges képességű emberekben is hiszek, csak azt nem tudom, mi a magyarázat ezekre a képességekre. Talán másként használják az agyukat, talán más.

    És Istenben is hiszek, de szerintem nem az a szakállas öreg bácsi, ahogy ábrázolni szokták.
    A biblia mondata: "az embert a saját képmására teremtette" nem az effajta külsőségre vonatkozik, sokkal mélyebben van elrejtve enneka gondolatnak a léynege. Erről nekem külön teóriám van ;)

    VálaszTörlés
  44. Szia!

    Úgy látom van amiben egyetértünk ;)
    Az világ tényleg túlon túl nagy hogy mi legyünk az egyedüli értelmes lények benne.

    A különleges képességeket pedig nincs is mível magyarázni. Szerintem ez igy van és kész. Elfogadom. :)

    Az istenben lévő hitem?! Hát bevallom öszintén, nekem ilyen hitem nincsen. Minenesetre valószínűleg megnyugtató a tudat, hogy van valami nagyobb a világban, valami nagyobbb, erősebb és értelmesebb mint mi. Talán egyeseknek az is megnyugtató hogy van amiben hihetnek és hogy van valami amit sorsnak nevezünk.
    Szerintem mindenkinek meg van a saját teóriája erről :))

    Szerintem szép ha az ember hisz istenben. Tényleg. Most hogy visszaolvastam egy két kommentedet, valamit meg szeretnék jegyezni, de ne sértődj meg kérlek. Nem kell sajnálni azokat az embereket, akik nem hiszen istenben. Mert mi is úgyanúgy tudjuk hogy minden rossz után jó jön. De ez a hit téma, nem nekem való. Végtelen sok embert feldühitenék a sokszor nevetséges kijelentéseimmel. (remélem nincs harag)

    Amugy nekem is volt egy időszakom, amikor rengeteg deja vu érzésem volt. Sokszor teljesen leblokkolt. És nem tudtam hová tenni, hogy ilyen is van. És igazán furcsa álmaim is voltak, de aztán észre vettem hogy egyes gondolataim és félelmeim befolyásolták őket. Szóval igazán nagy hatással vannak rád a dolgok amik foglalkoztatnak. Pl. többször is álmodtam rosszat repülökről, mikor úgy terveztük hogy Kanadába költöztünk. A fura az volt, hogy sohasem velem történt valami, hanem mindig azzal akit nagyon szerettem. Ez tényleg rémes volt. De aztán kezdtem megbarátkozni a gondolattal és az álmok is eltüntek. Viszont ami nagyon érdekelne, hogy tudsz-e valami magyarázattal vagy elmélettel szolgálni a deja vure. Ez mindig is érdekelt :)

    VálaszTörlés
  45. Deja vu? Talán ez is egy a különleges képességek közül, de az is lehet, hogy egyszerűen a kollektív tudatalattink játszik velünk.
    Az álmokról sokszor kifejtettem a véleményemet, külön helyet foglalnak el a különleges képességek közt.Ráadásul mindenki részesülhet bennük. Talán álmunkban vissza tudunk oda nyúlni, amit Te is említettél, és mástól is hallottam már, amire gyerekkorunkban képesek voltunk, mikor olyasmit látunk, amit a felnőttek nem.
    Tőlem álmomban pl. számtalanszor elbúcsúztak már emberek haláluk pillanatában, olyanok is, akiket nem ismertem.

    Vallás: miért lenne harag? ! Nem akarok én senki se megtéríteni, és én magam se értek egyet minden hivatalos tannal. Pl falra mászok a túltengő patriarchális szemlélettől, de...
    tapasztaltam olyan dolgokat, amik kétségtelenné teszik számomra, hogy van valaki, valaki kézzel nem fogható, szemmel nem látható, aki vigyáz rám/ránk.
    Épp egy hónapja, hogy az orvostudomány állása, az orvosok figyelme szerint meg kellett volna halnia a 17 éves lányomnak, de él, és ezért nem az orvosoknak vagyok hálás.

    VálaszTörlés
  46. Hát igen, talán a deja vu is egy különleges képesség. Nekem az utóbbi időben nem volt ilyen érzésem, de hát ez amolyan időszakos dolog volt nállam.

    Megkérdezhetem hogy mi történt a lányoddal? Szegény. Mondják hogy ahol az orvosok tudománya véget ér ott van isten. :) Talán igaz, talán nem. Mindenesetre mikor valakin nem tudnak segiteni akkor azt szokták mondani hogy a beteg kitartásán és hitén mulik. Van benne valami. Szerintem a gondolatok igenis teremtő erejüek. Nekem a keresztapám rákos volt. Adtak neki még egy két évet. Jóval felülmulta a várakozásokat. Ennyit a tudományról. Remélem a lányod mostmár jobban van, vagy legalábbis javulgat.

    VálaszTörlés
  47. Köszönöm kérdésedet, hála Istennek, már jobban van.
    Vashiányos vérszegénysége van, aminek következtében 52-re csökkent a hemoglobinja, ami életveszélyes állapot. Én csak annyit vettem észre, hogy végigaludta a téli szünetet, és a végén mégis tachícardiája volt. evvel vittem orvoshoz, de a háziorvos megelégedett egy másnapra előírt vérvétellel, pedig állítólag nagyon látszott Bellán, hogy beteg, sápadt. Mindegy, nem hívott mentőt. Másnap kétségbeesetten telefonált a lakásunkra, hogy azonnal menjünk a kórházba. Akkor se küldött mentőt. Utólag tudtam meg, hogy a gyereknek bármikor megállhatott volna a szíve.

    Keresztapád története ismerős. Édesanyám 6 és fél évig volt tüdőrákos. Ez akkora rekord, hogy ugyan már 8 éve meghalt, de még mindig emlékeznek rá a nővérek a kórházban. ha bemegyek (aszthmás vagyok), mindig mondják, hogy ő az, akinek sokáig élt az anyukája. Anyut az életkedv tartotta életben, és annak elvesztése okozta a halálát.

    Látom a kijelzőn, hogy Ausztriában vagy.

    VálaszTörlés
  48. Szia!

    Uristen, hát ez tényleg durva. Az orvosok igazán lehetnének körültekíntőbbek. Ilyenkor elgondolkodik az ember hogy tényleg rájuk bizza-e az ember az életét. Hát igen, az életkedv és a gondolkodásmód nagyon meghatározó lehet a betegségeknél.

    Igen, Ausztriában vagyok, úgyanis itt lakom :)) Már lassan 3 éve, a szüleimmel.

    VálaszTörlés
  49. Szia!
    Hát igen. Kicsit megcsúszott az ország. Nem tudom, hogy Te mennyire vagy képben. Jól tettétek, hogy elmentetek. Ha megtehetném, én is mennék. És ha nem titok, mivel foglalkozol?

    VálaszTörlés
  50. Hello!

    Nem igazán tudom megitélni mennyit változott az ország az utobbi 10-20 évben mivel ehhez még viszonylag fiatal vagyok. Csak annyit tudok hogy mennyit változott gyerekkorom óta. És látom a külömbségeket a két ország közt. Ég és föld. Itt rengeteg lehetősége van az embernek, tényleg. Persze nem úgy van ahogy sokan hiszik. Itt sem kolbászból fonják a kerítést. Itt sem tökéletes minden. De hát az emberek sem tökéletesek, úgyhogy...
    Kérdezted hogy mit dolgozom. Szerintem most egy kicsit meg fogsz lepődni, mível még csak középiskolás vagy. Egy 5 éves kereskedelmi akadémiára járok. Talán ami érdekelhet, hogy anyáék mit csinálnak. Az apukám a sífelvonoknál dolgozik, az anyukám pedig a szobalányok főnöke és vigyáz a tulaj (vagy a vendégek) gyerekeire. Eddig elég sok lehetőségük lett volna jobb munkára is. (Pl. anya taníthatott volna oroszt az iskolámban, mível otthol is tanár volt), de sajnos munkaválalási engedélyre van szükségük a magyaroknak. Ezt május elsejétől eltörlik, úgyhogy utánna lehet jobban válogatni.

    Nagyon sok jó oldala van annak hogy az ember itt lakik. Egyáltalán nem kezelnek külföldiként, már itt is megszokták a "bevándorlokat". Az osztálytársaim engem is és a hugomat is(ő még általánosba jár), meglepő kedvességel fogadtak. Nem mondom hogy könnyű volt a beileszkedés, de megérte. Egy pár évvel ezelőtt meg sem fordult volna a fejemben hogy mi valaha elköltözhetünk Magyarországról. Azóta viszont sokkal nyitottabb vagyok mindenre. Bár, mint tinédzser, lehetek is nyitott. :)

    Hogy érted hogy te is kiköltöznél ha tehetnéd?

    VálaszTörlés
  51. Csak egy picit vagyok meglepődve, mert olyan 20 évesnek tippeltelek érett stílusod és gondolkozásod alapján:) viszont az útkeresésedből látszott, hogy fiatal vagy, ezért jött ki a 20.
    Kiköltöznék, ha tudnék németül, ha fiatalabb lennék, de én egy öreg fa vagyok, azt pedig nem lehet már bolygatni. A lányaimnak szoktam mondani, hogy nehogy itt maradjanak, mert ez az ország nem becsüli a tanult, okos, szorgalmas emebereket.:S Tán Te is tudod,a szüleid révén.

    VálaszTörlés
  52. Szia!

    Hát igen, a gondolkodásmódom. :) Nem először néztek már emiatt idősebbnek. Lassan megszokom.

    Valahogy igazad van. Nyelvtudás nélkül nem igazán lehet nekivágni a nagyvilágnak. Viszont a lányaidnak mindenképpen ajánlom hogy amig fiatalok és bátrak addig menjenek. Anyáék szerint családdal sokkal nehezebb és igazuk van. Mi is csak miattunk jöttünk ki. De jobb igy. :) Sok szerencsét nekik :D

    VálaszTörlés
  53. Azért van egy kis nyelvtudásom (Angol felsőfok), de avval nem lehet egyik szomszédos országban se meglenni, én meg messzebbre már nem megyek, főleg ahogy mondtad, családdal nehezebb. Nem lehet csak úgy beleugrani az ismeretlenbe, ha az ember három gyerekért is felelős. Mondom, öreg fa vagyok :-D

    VálaszTörlés